ENERGYS

LOVÁNAK ENYHE LÉGZÉSI NEHÉZSÉGEI VANNAK?

Ing. Darina Havlíčková

ENERGYS®  HERBIC

Müzli

Az Energys® HERBIC takarmány közepes sport- vagy rendszeres hobbitevékenységet folytató lovak számára készült. A HERBIC szecskát és gyógynövény komplexet tartalmaz, amely jótékony hatással van a lovak emésztőrendszerére és légzőrendszerére. A Herbic már régóta az Energys® prémium takarmánycsalád legkelendőbb takarmánya.

A Herbic takarmányban található gyógynövény komplex (rozmaring, menta, csalán, bazsalikom, édeskömény) támogatja a lovak egészségét, különösen azokét, amelyek érzékenyek az időjárás változásaira, és tavasszal és ősszel enyhe légúti problémáktól vagy megfázástól szenvednek. Ügyfeleinktől és a terepen dolgozó állatorvosoktól nagyon jó visszajelzéseket kaptunk az ilyen érzékeny lovak Herbic takarmánnyal történő etetéséről a téli időszakban. A mentából származó menta illóolajok, amelyeket a ló a Herbic fogyasztásakor belélegez, többek között jótékony hatással vannak a felső légutakra.

A Herbic sárga és fekete zabot is tartalmaz, ezért olyan lovakkal kell etetni, amelyek rendszeresen mozognak, vagy naponta több órát vannak a karámban.

A kevés mozgást végző lovaknál a Herbic nagy mennyiségű etetése esetén megduzzadhat a láb vagy túlzott izzadás jelentkezhet. A zab fontos szerepet játszik a Herbic receptúrájában, mint a zsír- és a strukturális rost forrása. A zabot elsősorban az emésztést támogató és a bélflóra vitalitását fenntartó jó tulajdonságai miatt célzottan tartalmazza a Herbic receptúrája.

A zab egyes lovaknál ún. „forró energiát” termelhet, aminek következtében ezek a lovak kevésbé kezelhetővé válnak, ez a fajta energia fokozza a temperamentumukat és rontja irányíthatóságukat. A Herbic zabtartalma nem magas, így hacsak a vásárlónak nem volt rossz tapasztalata a kisebb adag zab etetésével, könnyen beillesztheti ezt a kiváló takarmányt lova adagjába.

A HERBIC müzli hőkezelt gabonafélék, például fiatal kukorica és árpa keverékét is tartalmazza. Ezeket a gabonaféléket részben puffasztással kezelik, amely hőkezelés növeli a gabona felületét, és a keményítőben lévő glükózmolekulák közötti szoros kötések felbontásával növeli az emészthetőséget.

A Herbic receptúrája tartalmaz még szárított lucernát és borsópelyhet fehérje- és szerkezeti rostforrásként, szénhidrátforrásként kiváló és egészségvédő lenmagolajat, valamint napraforgóolajat, és az egyszerű szacharidok forrásaként a Herbic tartalmaz melaszt, ami növeli a takarmány ízletességét és a szemcsék szilárdságát.

A Herbicben található gyógynövény komplex pozitív hatással van a takarmányfelvételre (bazsalikom, rozmaring, édeskömény, menta) és különösen a légutakra (bazsalikom, menta, csalán).

Gyógynövénytartalmának köszönhetően a Herbic elősegíti a jó emésztést (rozmaring), az étvágyat (bazsalikom), a puffadás ellen hat (édeskömény), tisztítja a légutakat (bazsalikom, édeskömény, menta), vírusellenes és méregtelenítő hatású (csalán, rozmaring), valamint pozitívan hat a cukoranyagcserére és az IR-inzulinrezisztenciára (csalán).

A Herbic takarmány a légzőszervi problémákkal küzdő lovak számára egyértelműen a legjobb támogató takarmány az ENERGYS® teljes kínálatából.

A foglalkoztatott hobbilovak vagy sportlovak napi adagjába is beilleszthető.

Ugrás a termékre ...