ENERGYS

PÓNI TENYÉSZTŐKNEK

Ing. Darina Havlíčková

Az ENERGYS® PONY takarmánykeverék az ügyfelek - a kis és rusztikus ló- és póni fajták tulajdonosai igényeinek nyomán jött létre. Nagy előnye, hogy a takarmánykeverék kilogrammjában a nyomelemek magasabb koncentrációja van jelen.  Ezért lehetséges az ENERGYS® PONY kis mennyiségekben való adagolása. E keverék használatával elkerüljük a szénhidrátok túladagolását a paták beragadására hajlamos lovaknál. A takarmány különösen alkalmas kis fajtájú lovak számára (minihorse, shetland pónik stb.), valamint rusztikus fajták és olyan lovak számára, akik jól használják a legeltetési takarmányokat (hucul, haflinger stb.) és ezek keresztezései számára. Ezeknek a kis haszonállatként tartott lovaknak nagyon jól képesek a legelő takarmányainak hasznosítására, és nem tolerálják a szénhidrátokban és fehérjékben gazdag koncentrált takarmányokat. Általában nagyon jó állapotban vannak, hajlamosak a hízásra, de takarmány-adagjuk az extenzív tenyésztési módnak köszönhetően kiegyensúlyozatlan ásványi anyagok és vitaminok tekintetében.

Az ENERGYS® PONY táp képes kiegészíteni éppen ezeket a fontos tápanyagokat anélkül, hogy megzavarná a ló anyagcseréjét vagy elősegítené a hízását. A takarmány jó állapotban lévő várandós kancák számára is alkalmas, akiknek nincs szükségük takarmánykoncentrátumokra. Betegségből felépülő lovak takarmányozására is felhasználható. Cukorrépa-péppel, esetleg lucernával biztonságos takarmányt hoz létre a beteg, vagy műtétek vagy állatorvosi beavatkozás után lábadozó, és korlátozott mozgásképességű lovak számára. A PONY, megnövekedett lenmag-tartalmával, ami az Omega 3 és 6 telítetlen zsírsav hordozója, természetesen támogatja a lovak immunitását és egészségét.

Az ENERGYS® sorozatból származó ENERGYS® PONY takarmány speciális, biztonságos ásványi anyagok és vitaminok pótlását biztosító kiegészítő minden fajtájú ló számára. Kis mennyiségű adagolása miatt az egyik leggazdaságosabb takarmány a tenyésztési és hobbilovak számára.

Részletesebb információt talál itt:  www.energys.hu/takarmany-base-pony