ENERGYS

MIRE VAN SZÜKSÉGÜK A KÖZEPES TERGHELÉSŰ LOVAKNAK?

Ing. Darina Havlíčková

Az ENERGYS® STANDARD takarmánykeverék a legmegfelelőbb közepes terhelésű lovak számára. Különösen olyan lovak számára, akik alacsonyabb és közepes nehézségű műlovaglásban és díjlovaglásban indulnak. A takarmány sportosabb típusú, az ebben a sorozatban található összes takarmány közül a legtöbb melaszt tartalmazza, tehát az energiaforrást elsősorban a gyorsan hasznosuló szénhidrátok jelentik. Használható olyan lovak számára, akik műlovagló, díjlovagló, ügető és ugrató edzésben vannak sokoldalú versenyeken való részvétel céljából. Nem jelent problémát a nyugodt és kiegyensúlyozott, rendszeresen dolgozó hobbilovak számára való használata. Inkább flegmatikus lovak számára alkalmas, akiknél támogatni kell a "továbbmenési vágyat", számukra biztosítja a szükséges szikrát és energiát. Ebben az esetben tanácsos az adagjukat zabbal kiegészíteni. Az izgatottabb lovak esetében a zabot ki kell zárni és kukoricapehelyet kell hozzáadni. Ez a kombináció nagyon bevált és több sportló-tenyészetben tesztelték.

A STANDARD alkalmas a kancáknak is a vemhesség utolsó harmadában és a szoptatás első hónapjaiban. Hozzáteszi a kanca takarmányadagjához a szükséges nyomelemeket, valamint energiát ad a későbbi tejtermeléshez. A vemhesség végén felében táplálkozhat az ENERGYS® RELAX takarmánnyal, és az ellés után a kancát fokozatosan szoktathatja a csak STANDARD-ból álló takarmányozásra.

Az ENERGYS ® STANDARD a legkelendőbb takarmány az ENERGYS takarmányok sorozatából. A lovas sportban dolgozó hosszú távú ügyfeleink többsége már évek óta rendszeresen használja igen jó eredményekkel.

Részletesebb információt talál itt:  www.energys.hu/takarmany-base-standard