ENERGYS

CSIKÓK ÉS FIATAL LOVAK SZÁMÁRA

Ing. Darina Havlíčková

A BABY táp egyszerűen egyedülálló és nem téveszthető össze az ENERGYS sorozat egyéb takarmányaival. A receptet kifejezetten csikók és fiatal lovak számára készítették.

Ez a táp granulált, szemcsemérete 4 mm.

A BABY takarmány magas fehérjetartalma megfelel a csikók és fiatal lovak ezen tápanyagokra vonatkozó követelményeinek, és támogatja azok intenzív növekedését és fejlődését. Éppen ellenkezőleg, a megnövekedett fehérjetartalom már nem kívánatos a felnőtt lovaknál (kivételt csak a nagyon vemhes, rossz táplálkozási állapotban levő kancák és a természetes szaporodási szezonban a tenyészlovak képeznek, ahol a BABY kivételes esetekben és a táplálkozási tanácsadóval egyetértésben alkalmazható). A fiatal lovak növekvő izmaira, szervrendszereinek, bőrének és csontvázának nagy mennyiségű nyomelemre, erősen koncentrált, minőségi alapanyagokból készült takarmányra van szükség - és ez a takarmány minden bizonnyal BABY.

Javasoljuk, hogy zabot adjunk a BABY takarmányhoz (frissen préseljük a fiatal lovak fogváltásakor), ez biztosítja a fiatal lovak és csikók számára az emésztőrendszer nyálkahártyájának megfelelő fejlődését és megtanítja őket a szemes tápanyag megfelelő rágására. A BABY és a zab ilyen egyszerű keverése nemcsak a bél falának és a vékonybél nyálkahártyája papilláinak fejlődését biztosítja, hanem növeli a megevett tápanyag emészthetőségét is.

A BABY táp egészséges szoptatott csikóknak pótlásként adható 3 hónapos kortól kezdve. Még az ilyen kis csikót is mindig az anyától elkülönítve táplálják. Jó szokás a BABY kézből való etetése, amikor fokozatosan, játékos formában tanítjuk a csikót az emberekkel való kapcsolatra. Árva csikók esetében lehetőség van a megnedvesített BABY táp kis adagokban való etetésére közvetlenül a születés után 14 nappal, de kancatejet vagy más módosított emlőstejet vagy szárított tejhelyettesítőt kell hozzáadni. A BABY tápok nem képesek teljes mértékben pótolni a kancatejet az élet első 3 hónapjában.

Ha a kanca elég tejet ad és a csikó jól fejlődik, akkor kb. egy hónappal az elválasztás előtt meg lehet kezdeni a pótlás adását, majd utána folytatni kell a legeltetést is. Ily módon enyhítjük a csikó nehéz élethelyzetét, mert az elválasztás kétségtelenül az. A BABY takarmány, amelyet a csikó már a tejjel és a legelővel egyszerre kapott, az elválasztás ideje alatt fenntartja az állapotát és fejlődését az élő test súlyának stressz miatti vesztesége nélkül. A BABY kiváló indítója a csikók első télének, amikor tenyésztő létesítményekben tartózkodnak. Régóta teszteljük a BABY-t, jó eredményeket felmutatva a kistenyésztőknél, de a nagy méntelepeken és kennelekben is.

Lépjen át az ENERGYS® BABY termékre...