ENERGYS

SZERETNÉ TÁMOGATNI LOVA EGÉSZSÉGÉT ÉS REGENERÁLÓDÁSÁT, ÉS BIZTOSÍTANI SZÁMÁRA A SZÜKSÉGES ÁSVÁNYI ANYAGOKAT?

Ing. Darina Havlíčková

ENERGYS® OMEGA GOLD: Extrudált len spirulinával

A prémium Energys® takarmánycsaládba tartozó OMEGA GOLD két kivételes takarmány-adalékanyag, a lenmag és az édesvízi Spirulina cianobaktérium tulajdonságainak egyedülálló kombinációja.

Ez a kivételes táplálékkiegészítő teljesen univerzális takarmány minden lókategória számára. Ügyfeleink akkor használhatják, ha sportlovaik számára minőségi regenerálódást szeretnének biztosítani, illetve támogatni akarják hobbilovaik és idősebb lovaik egészségét, vagy a tenyész- és a növendék lovak számára biztosítani kívánják a szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket.

Az OMEGA GOLD karbantartja a lovak egészséges emésztőrendszerét és prebiotikumként működik (azaz megteremti a feltételeket a tejsavbaktériumok és más hasznos bélbaktériumok növekedéséhez és fejlődéséhez), elősegíti az izomnövekedést, méregteleníti a lovak szervezetét a nemkívánatos vegyületektől (pl. nehézfémektől), természetes formában biztosítja a nyomelemeket (Fe, Se, B-vitaminok, karotinoidok, stb.).

AZ OMEGA GOLD ÖSSZETÉTELE

A prémium Energys® takarménycsaládba tartozó innovatív termék összetétele nagyon egyszerű.

Az OMEGA GOLD főként extrudált lenmagot tartalmaz, amely már híressé vált hordozója számos kiváló tulajdonságnak, ilyen például az immunitás támogatása és az antioxidáns hatás, köszönhetően az Omega 3 és Omega 6 telítetlen zsírsavak jó arányának. A lenmag enyhe hashajtó hatásával és magas nyálkatartalmával már évek óta nagy segítséget jelent a lótenyésztésben is a belek és az egész emésztőrendszer megfelelő működésének fenntartásában. Tisztítja a bélnyálkahártyát és elősegíti a megemésztett táplálék útját, megelőzi a székrekedéses kólikát és minőségi nyomelemekkel (Se, Zn, stb.) látja el a szervezetet, hogy az átmeneti évszakok alatt problémamentes legyen a szőrzet cseréje. Az ellés előtti keverékek összetevőjeként is széles körben használják, ahol a szülőcsatorna „tisztításával” megkönnyíti az ellést.

Az extrudálással a lenmag megszabadul egyetlen hátrányától, a linamarin alkaloidjától, ennek egyik metabolitja (azaz bomlásterméke) a hidrogén-cianid, amely nagy mennyiségben enyhe mérgezést okozhat. Ezt a rettegett vegyületet bármilyen hőkezelés (főzés, gőzölés, extrudálás, stb.) hatástalanítja.

Az Omega Gold összetételének másik gyöngyszeme a zöld édesvízi alga (vagy cianobaktérium), a Spirulina. Vitathatatlan előnye a kiváló minőségű fehérje (a legtöbb esszenciális aminosavat tartalmazza, amelyek a fehérje, illetve az izomtömeg alapvető építőkövei) és a könnyen felszívódó mikrotápanyagok (nyomelemek és vitaminok, pl. Fe, Se, B-vitaminok csoportja, karotenoidok, stb.) változatos palettája. A lenmaghoz hasonlóan a spirulina is tartalmaz telítetlen Omega 3 zsírsavakatt (különösen a nélkülözhetetlen és egészséget jótékonyan befolyásoló linolénsavat). A Spirulinában található poliszacharid Spirulin vírusellenes, a c-phycocyanin pedig gyulladás csökkentő hatású.

Az Omega Gold tehát az Energys® prémium termékcsalád igazi „aranya”, és nagyon hasznos lehet mindazok számára, akik beillesztik lovaik takarmányadagjába.

Ugrás a termékre ...